Várandósság és a tudatalatti

A várandósság ideje alatt is éppen úgy és olyan mértékben kapcsolatban vagyunk a tudatalattinkkal mint egyéb esetben amikor más élethelyzetben vagyunk.

 

neuronok

 

Mit jelent ez pontosan?

A tudatalatti tartalmazza az emlékeket, érzékeléseket, felel a gondolkodásmódunkért, a hiedelmeinkért és a viselkedésünkért. Ami itt tárolódik alapjaiban határoz meg bennünket.

A támogató meggyőződéseink valósággá válnak, a korlátozók pedig blokkokat hoznak létre bennünk, amelyek gátjává válnak mindannak amit az életünkben látni szeretnénk.

Ha nem vagyunk tudatában akkor is szinte észrevétlenül teremthetünk a gondolataink, kimondott szavaink által. Ha egy kijelentésnek elég ideje van, vagy theta állapotban történik hamarosan valósággá válhat.  Pl. -nincs olyan, hogy a szülés nem fáj, -csak az orvosban bízhatok, -nem tudok szoptatni anyukám sem tudott. Abból a szempontból, hogy az ilyen és ehhez hasonló kijelentéseket mikor és hol hittük el, vált meggyőződésünkké teljesen mindegy mert ez alapján cselekszünk, ennek megfelelőek lesznek a tapasztalásaink is.

Az első várandósságom idején kevés információm volt minderről, sőt sajnos közhelynek tartottam azt is, hogy a várandósságra, szülésre érdemes komolyan felkészülni…hiszen  ” szülni mindenki tud…”. Tud persze, de nem mindegy hogyan. Könyvekből és a netről bővítettem ismereteimet, de sajnos ez nagyon kevésnek bizonyult. Tudom mennyire nehéz kiszolgáltatott helyzetben ( és a várandósság is egy ilyen élethelyzet amikor sebezhetőek vagyunk, fenntartásokkal fogadjuk ismerőseink tanácsait) idegentől segítséget kérni és elfogadni ilyen intim témában. De azt kell mondjam, hogy megéri meglépnünk azt az első lépést! Nem mindegy, hogy olyan sérüléseket szerezhetünk ami kihatással lesz később a párkapcsolatunkra, az intimitásunkra, a babánkkal való kapcsolódásunkra, a szoptatásra…és még sorolhatnám.

Mindez kiküszöbölhető, jó előre átírható, hogy az az élmény valóban OLYAN legyen.

 

csakrákMindezt Theta technikával ún. letöltésekkel tudjuk megvalósítani. A letöltéseket az agykontrollból ismert pozitív megerősítésekhez tudnám leginkább hasonlítani. A különbség mégis az, hogy ezekre a gondolatokra a konzultáció során elég egyszer igent mondani és az megérkezik hozzánk, a tudatalattinkban tárolódik. Ezzel szemben az agykontrollban kitartó, hosszú, akár több hónapos munkára van szükség. Ugye milyen vonzó ez a gyorsaság? Nálam is ez volt a legfőbb szempont amiért kipróbáltam majd megtanultam.

Az alábbiakban  megosztok pár letöltést abból az anyagból amit a VÁRANDÓS MINI CSOMAGBAN használok:

 • Biztonságos számomra az új női minőségem összes tapasztalását örömmel, nyugodtan, magabiztosan, kétségek nélkül, aggodalom mentesen megélni

 • Lehetséges és biztonságos megbízni a testemben

 • Tudom, hogy a testem a lehető legjobbat nyújtja a babám számára

 • Tudom milyen érzés szeretnem és tisztelnem az új életet akit a méhemben hordok

 • Lehetséges és biztonságos folyamatosan kapcsolatban lenni a babámmal

 • Lehetséges és biztonságos bármikor kommunikálnunk

 • Tudom milyen érzés anélkül megélni a várandósságomat, hogy azt szolgálatnak érezném, anélkül, hogy azt érezném, hogy kihasználják a testem, anélkül, hogy azt érezném elveszítem a korábbi önmagamat

 • Tudom hogyan legyek várandósan is fitt és energikus

 • Tudom hogyan hagyjam figyelmen kívül a kéretlen “jótanácsokat” és megjegyzéseket

 • Tudom milyen érzés megértéssel megélnem a hangulatváltozásaimat, tudom hogyan bocsássak meg magamnak érte hiszen ez a várandósság velejárója

 • Lehetséges és biztonságos igényelnem és elfogadnom a környezetem segítségét

 • Lehetséges és biztonságos megőrizni és megerősíteni a párommal a kettőnk közötti kapcsolatot

 • Lehetséges és biztonságos együtt és egyetértésben haladnunk a szülővé válás felé sok szeretettel, odafigyeléssel, megértéssel egymás felé

Ugye mennyire másképpen hangzik az, hogy kezembe vehetem az irányítást, hogy nem kell a várandósság és a szülés alatt semmi olyat elszenvednem amit nem akarok?

 • kidolgozhatom a a félelemeimet jó előre, ezáltal azok eltűnnek
 • meghatározhatom, hogy számomra mi és hogyan kényelmes
 • tudhatom és tudatosíthatom, hogy én irányítok
 • megváltoztathatom a régi családi mintákat és hagyományokat ha azok nem szolgálnak engem a várandósságomban
 • megerősíthetem a párkapcsolatomat, mindketten magabiztosan indulhatunk neki az új szülői szerepnek
 • megalapozhatom a gyermekem egészségét, hiszen a magzati létben megélt időszak kihatással van testünkre, lelkünkre

 

Merjük megélni ezt a csodát amit a nőiségünk adott! Kézbe vehetjük az életünket, hiszen a kulcs itt van bennünk és szándéknak hívják. Oly csodálatos a létezésünk, a szervezetünk, segít ebben nekünk. 

Ez mind mind egy hétköznapi nő szükséglete, jogos igénye világosan, közérthetően megfogalmazva, amely bárki számára elérhető. 

 

Ha úgy gondolod szívesen olvasná a cikket bármely családtagod, kedves ismerősöd megköszönöm ha megosztod vele!