Ez nem szülés!

 

 

Mire használható a Theta, a GNM, a Recall Healing?

 

ez nem szülésÉn is kerestem a legjobbat sokáig… Rengetegszer csalódtam, amikor kipróbáltam, megtanultam különféle önismereti vagy gyógyító módszereket, technikákat. Nem mondanám, hogy a túl nagy elvárások miatt, hiszen mindenki azért vesz igénybe hasonlót, mert MEG SZERETNE GYÓGYULNI! Meggyógyulni valamiből… legyen az fizikai (testi betegség), vagy pszichiátriai (lelki betegség). 

Elmegyünk, kipróbáljuk. Általában jó érzéssel, feltöltődve, reményekkel telve távozunk, aztán egy idő után, de lehet másnap reggel ismét arra ébredünk, hogy visszaestünk. Ott vagyunk ahol elindultunk.

 

MIÉRT?

  • Azért, mert ezek a szelíd vagy holisztikus gyógymódok remekül hatnak a saját illetékességi szintjükön, de nem képesek meghaladni azt.
  • Azért, mert amíg a mélyben (tudatalatti) blokkoló hitrendszerünk van adott témában, addig nem megy végbe a gyógyulás; vagy ha igen, rövid időn belül el is múlik. Ilyenkor megállapítjuk, hogy nem történt semmi, átverve érezzük magunkat, csalódottak vagyunk.
  • Azért, mert nem lettünk tudatosak az okokat illetően, nem ismertük fel az összefüggéseket, amik egy “flash” érzéssel kikódolnák azt.

 

Olyannyira sok összetevős ez, hogy nem is fogom kibontani minden szinten ebben az írásban, csak éppen annyira amennyire a megértéshez szükséges.

 

Lássuk először, hogy mi is a betegség, elváltozás és hogyan alakul ki bennünk.

A test rendszerei akkor működnek megfelelően, ha tökéletes harmóniában vannak egymással. Amikor ez az egység, egyensúly megbomlik, akkor jön létre elváltozás, betegség. 

A testünk irányítója az agyunk. A test minden egyes részét az agy megfelelő része működteti. Az agyunk minden pillanatban “listáz”. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan figyeli a test külső és belső környezetéből érkező információkat. Ezeket elemzi, tanulmányozza és összehasonlítja minden korábbi eltárolt információval. A testünkben semmi sem történik az agyunk jóváhagyása nélkül (95%) kivéve mérgek, sugárzások, külső behatások általi elváltozás.

Ha megértjük azt, hogy a betegség, elváltozás nem csak úgy, a derült égből csap le ránk, hanem minden porcikánk részese annak a folyamatnak, amiben létrejött, illetve megértjük, hogy a betegség nem ellenség, hanem egy segítő társ, egy iránytű a számunkra, akkor már elindultunk abban a tudatosítási folyamatban, amely a gyógyulást hozza magával. A betegség abban irányít bennünket, hogy merre keressük a megoldatlan konfliktusunkat.

Tehát adott egy konfliktus amit sokk-ként élünk meg, ezt nevezi a Recall Healing DHS-nek (Dirk Hamer Szindróma). Ez a sokk élmény többnyire:

             váratlan (meglepődünk)

                 – drámai (nem tudjuk megoldani)

                 – elszigetelten megélt (nem beszéltük ki, nem osztottuk meg senkivel)

                 – megszállottan folyamatosan azon jár az agyunk

Amennyiben ezek mind együtt megjelennek, egy góc, ún. Hameri góc alakul ki az agyunkban, ami okozza és irányítja a betegségeket az adott szerven. Az agy meghatározott részei adott szervekkel vannak “összeköttetésben”. 

 

Ahhoz, hogy egy betegség létrejöjjön, egy kiváltó érzelmi ok kell!

kulcsTehát adott egy kialakult betegség, ami egy folyamat tulajdonképpen. (Meghatározott szakaszai vannak.) És csak abban az esetben tudunk meggyógyulni belőle, ha az azt kiváltó konfliktust tudatossá tesszük. De ahhoz, hogy ez megtörténjen, tudnunk kell, mi lapul a tudatalattinkban. Ennek az előhívására több módszer is létezik. Én a megoldást a Recall ( GNM) és a Theta Healing kombinált alkalmazásában látom (támogatva, segítve, kiegészítve egymást).

Nem elég rálátnunk arra, hogy mi az az esemény, ami bennünk sokkot okozott, nem elég látnunk, feltárnunk a mögöttes érzéseket…

… az hozza el a gyógyulást ha az alábbiak mentén haladunk:

  • tudatosítjuk a megbetegedést
  • a konfliktus és a betegség közötti összefüggést meglátjuk
  • az ehhez tartozó érzelmeket, hiedelmeket feltárjuk
  • a régi érzelmeket elengedjük
  • új mintákat “töltünk” be, új döntéseket hozunk
  • helyreállítjuk az egészséget (fizikai pl.gyógynövények, homeopátiás készítmények használata; és lelki szinten is)

 

Karl Jung: “Ami nem emelkedik a tudatosság szintjére, arra hajlamosak vagyunk sorsként tekinteni.” 

 

Minden attól függ, hogyan élem meg. Hiszen ugyanaz a történés valakinek óriási stresszel jár, amin nem tudja túltenni magát, valakit pedig meg sem érint.  Attól függően, milyen személyiségek vagyunk, másként éljük meg a szituációkat, másként sérülünk, és így máshol is betegszünk meg. Ebbe természetesen a lelki sérülések, a pszichét érintő elváltozások is beletartoznak!

Igaz a mondás a megelőzésre is, hogy

 

minden fejben dől el,

hiszen ha tudatosak vagyunk magunkra (ehhez kell némi önismeret), rálátunk életünk eseményeire, nem hagyjuk, hogy a lelki sérülést biológiai elváltozás kövesse, akkor megelőzzük a betegségeket. Nyitottnak kell lennünk arra, hogy kommunikáljunk, merjük elmondani a problémáinkat, adott esetben kiadni a dühünket. Akkor leszünk újra egészségesek ha újra egészen önmagunk vagyunk.

Számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy a már helyreállt rendet megtámogassuk, adott esetben megtartsuk. Ezek mindegyike ad valamilyen formában, feltölt, energetizál. Segítségül hívhatjuk ilyenkor pl. a színeket, az ásványokat, energia alapú terápiákat stb. Választhatunk aszerint mi áll közelebb a szívünkhöz. 

Tudatosan készülhetünk adott eseményekre az életünkben, ilyen a szülés is. Sok negatív tapasztalat megelőzhető ha kihasználjuk azokat a lehetőségeket, amik saját belső világunkba ( tudatalattinkba) nyújtanak betekintést. Éljünk vele, hiszen ezáltal élhetünk olyan életet amit elképzeltünk magunknak.

Ezeknek a módszereknek a használatát illetően csak a képzeletünk szab határt.

 

Amennyiben hasznosak lehetnek ismerőseidnek a cikkben található információk, köszönöm ha megosztod!