Anyukáknak a ThetaHealingről

 

Dénes Margit ThetaHealing konzulens és tanárral beszélgetek….

 

“Megtanulhatjuk kezelni a stresszt, felülírni a fájdalmainkat, jólétet vagy boldogságot teremteni…. Az, hogy mire használjuk csak rajtunk áll!”

 Dénes Margit2

Kezdjük az alapoknál. Mi az a ThetaHealing? Magyarországon 4 éve elérhető ez a „technika”, nevezhetem annak? Segíts nekem hogyan képzeljük el…megpróbálom megközelíteni.

Olyan 12-13 éves lehettem amikor elvégeztem a Reiki I-t, majd több évre rá a II-t. Ott energiákkal dolgoztunk, melyet beavatás után kap meg az ember. Először kézrátétellel, majd szimbólumokkal. Jártam angyal-tanfolyamon is, ahol pedig azt tanultuk meg, hogy hogyan kérhetünk égi segítséget, és hogy melyik angyalnak mi az illetékessége. Aztán szintén gyerekként voltam agykontrollon, ami megint egy másik megközelítés. Pozitív gondolkodás, önsegítő, vizualizációs technika.

A ThetaHealing melyik? Vagy mindegyik? Sok módszer ötvözete, vagy éppen valami egészen más?

Igen, mindegyikre hasonlít, abban mindenképpen, hogy itt is abból indulunk ki, hogy minden energia.

Ilyen módon energetikailag mindannyian kapcsolódunk egymáshoz és mindenhez.

A ThetaHealingben a feltétel nélküli szeretet energiájával dolgozunk, amelynek mindannyian a részei vagyunk, benne vagyunk, és bennünk van, ez minden ember alapvető képessége, joga, sőt ez tény. A feltétel nélküli szeretetet nevezhetjük Teremtőnek, vagy Istennek is, de Univerzumnak, Forrásenergiának, vagy Önmagunkban rejlő teremtő erőnek.

A ThetaHealing technikával gyakorlatilag ennek a teremtő energiának a minél hatékonyabb használatát tanuljuk meg alkalmazni a saját életünkben, és konzulensként elősegíthetjük mások számára is ugyanezt. A technikában az intuíciónkat fejlesztjük és használjuk sokat, amely gyakorlatilag az elménkbe egyébként is bejövő információ tudatosításának képessége, és egyben tudatosságot gyakorlunk. Mivel tudjuk, hogy ott teremtünk, ahova figyelünk, a teremtő folyamat pedig a gondolataink és az érzések szintjén indul el, ezért gondolataink és érzéseink tudatos irányítását tanuljuk.

Mivel viselkedésünk, életszemléletünk nagy része a tudatalatti mintáinkból adódik össze, a technika arra is ad megoldást, hogy hogy szedjük elő és írjuk át a tudatalatti korlátozó programjainkat segítővé, támogatókká.

Mindehhez a theta agyhullám éberen fenntartott állapotát használjuk, amely lehetővé teszi nagyon hatékony és tartós változások elérését rövid idő alatt. Theta konzulensként a 7-es síkon, a feltétel nélküli szeretet terén keresztül kapcsolódva van lehetőségünk az összes sík energiáival, létezési formáival kommunikálni,a segítségüket kérni, ily módon az angyalokkal, őseink szellemével, az univerzális törvényekkel, vagy akár a tündérekkel, ásványokkal, növényekkel, állatokkal is kommunikálhatunk.

 

Van egy úgynevezett Anyalélek programod (honlapod), miben tudsz segíteni az anyukáknak? Milyen problémákkal, aggodalmakkal, kérésekkel keresnek meg Téged? Várandósok vagy olyanok akik már világra hozták babájukat?

Az Anyalélek program nagyrészt a saját anyasággal kapcsolatos nehézségeimből, az én témáimból nőtte ki magát, amelyek egy részét már sikeresen megoldottam a ThetaHealing technika segítségével. Egy részén pedig még most is folyamatosan dolgozom, hiszen ahogy nő a gyerekem, változik az életem, újabb és újabb témák kerülnek elő.

Kislányom koraszülött volt, 7 hetet töltött inkubátorban, ahol nagyon kevés kapcsolat lehetett közöttünk, és miután hazamentünk, rengeteget hordoztam, a kimaradt ringatózást és szoros kapcsolatot kompenzálandó. Ekkor találkoztam össze a kötődő nevelés, vagy válaszkész nevelés fogalmával is, amihez rengeteget olvastam, és babahordozási tanácsadó is lettem közben. Addig, amíg ez a hordozás-szoptatás – összebújás háromszögben nyilvánult meg, nem volt gond, viszont ahogy nagyobb lett, elvesztettem a kapaszkodót, hogy mit, hogyan. Nagyon szabadon engedtem, nem tudtam neki nemet sem mondani, és ez időnként tényleg azt eredményezte, hogy ügyesen megoldotta maga a helyzeteket, máskor viszont akár életveszélyben is volt, amire csak később láttam rá.

Sokat olvastam ebben az időben a tekintélyelvű nevelést mellőző módszerekről, de nem tudtam alkalmazni, illetve amikor alkalmaztam, akkor pedig a fejemre nőtt a gyerekem, és úgy éreztem, megint nem partnerek vagyunk, hanem alá-fölérendeltségi viszonyban, és ő a főnök.

Időközben ThetaHealing konzulens lettem, és el tudtam kezdeni dolgozni ezen a témán, ahol nagyrészt a saját neveltetésemmel kapcsolatos stresszeimet kellett kidolgozni, hogy ne a traumáimon keresztül lássam a gyerekemet, hanem tudjam látni az ő valós igényeit, és arra reagáljak. Szóval ez az egyik fő téma, amely folyamatos is, azonban rengeteget változott a kapcsolatunk, és már nem vagyok olyan bizonytalan és határozatlan, mint korábban. Sokat kellett erősítenem a saját határaimat a gyermekem irányába is, de ez nem a szeretet megvonást jelenti, hanem pont annak a képességét, hogy azt üzenjem neki, hogy szeretem anélkül, hogy beáldozódnék.

Ezzel párhuzamosan a bennem élő anyai mintákon is rengeteget dolgoztam, pl. hogy milyen a „jó anya”, generációs mintákon, társadalmi elvárásokon, női mintákon, női-férfi szerepeken. Közben bölcsis lett a kislányom, és jöttek a gyermekbetegségek – dolgozó anya – anyalélek témák, ahol viszont beúsznak már a betegségekkel kapcsolatos hitrendszereink, csoporttudatosságaink is. Közben a húgom várandós lett a harmadik gyermekével, és elhatározta hogy 2 császár után szeretne hüvelyi úton szülni, ami visszairányított a várandósság – szülés témaköréhez. Nagyon jó élmény volt őt ThetaHealing konzultációkkal segíteni ebben a felkészülésben, aminek eredményeképpen megszületett Áron, a kisfia. Nagyon komplex ez az egész, és egymástól különválaszthatatlan témákról beszélünk.

Bármikor eljuthatunk egy szülésre készülésben az anyukánkkal, vagy az apukánkkal való kapcsolatig és fordítva.

Mostanában leginkább császármetszés utáni szülésre készülő anyukák keresnek, illetve a gyermekbetegségek témában érintettek. Úgy látom ezek a fő témák, amelyek átviszik az anyukák ingerküszöbét a változtatási szándék irányába.

 

Hihetetlenül izgalmas ez a téma!

„Friss kutatások bizonyítják, hogy a magzati létünk időszaka, ugyanígy várandósságunk időszaka a gyermekeink életére meghatározó jelentőségű. A magzati létünk időszakában tapasztalt stressz az egész életünkre meghatározó lenyomatokat képez, melyből különösen nagy jelentősége van az első 3 hónapnak”

Mit jelent ez?

Azt jelenti, hogy magzatként az anyukánk hasában is élünk már meg stresszt, traumákat, amelyek éppolyan tapasztalások, és hatással vannak a későbbi életünkre, mint amelyeket kisgyermekkorban, vagy később élünk meg. Ilyen trauma lehet az például, ha az anyukánk megijedt, amikor megtudta, hogy várandós, vagy el akart vetetni, vagy fiú helyett lánynak vártak, vagy fordítva. De ha a szüleimet érte valamilyen veszteség, haláleset, vagy munkahelyi trauma, azt is éreztem én is magzatként. Franz Renggli is azt mondja, hogy itt ugyanolyan nagy jelentőségű az apuka szorongása a magzatra nézve, mint az anyukáé.

ThetaHealing konzulensként azt gondolom, hogy ezek nem nagyobb jelentőségű események, mint bármelyik másik trauma, amivel dolgozunk, és a thetában természetes, hogy az élettörténetünk nem a születésünkkel kezdődik, és nem is a fogantatásunkkal, viszont a fenti írás fontos üzenet mindazoknak, akik eddig nem gondolták, hogy ebben az időszakban is érdemes keresgélni mondjuk egy visszatérő mandulagyulladás, vagy magatartászavaros tünetek esetén.

Különösen fontos információ, hogy milyen nagy jelentőségű az első 3 hónapban átélt stressz, amikor az anya gyakran még nem is tud a várandósságáról. Ezt természetesen csak akkor lehet kivédeni, ha ő maga jó stresszkezelési képességgel rendelkezik, ami szintén visszavezethető az ő magzati létére és így tovább. A sornak nincs vége, ezért nem is érdemes célként kitűzni, hogy mindenki gyógyuljon meg visszamenőleg, csak az egyén megnyugvását. Ezt a ThetaHealing konzultációban úgy érjük el, hogy megnézzük, hogy mik az adott szituáció tanulságai, mi segítette ezekhez a tanulnivalókhoz hozzá a klienst.

Tudatosítjuk a nyereségeket, majd gondolatban írunk egy lehetséges pozitív útvonalat, amit az elméje máris emlékként fog fel – mivel nem tud különbséget tenni az elképzelt és a megélt valóságok között. Ilyen módon nem feldolgozzuk a traumát az apró részletekig, hanem felülemelkedünk rajta. Az, hogy ugyanabban a szituációban látok egy pozitív végkifejletet is, és rájövök, hogy mindazokat, amiket az egyébként fájdalmas szituációból nyertem, megtarthatom, az önmagában megnyugtató.

 

Ahhoz, hogy minden rendben legyen, ki KELL javítani ami elromlott, vagy rosszul történt?

Azon, ami történt nem tudunk változtatni, viszont azzal, hogy új nézőpontokból kezdjük nézni, a „Mit tanultál belőle?, Milyen pozitívumot adott neked ez az adott rossz élmény?” oldaláról, azzal megváltoztatjuk az eseményhez való viszonyulásunkat.

El tudjuk engedni a bűntudatot, a neheztelést, szégyent, haragot, félelemeket és a helyüket bennünk elfogadás, szeretet, bizalom, elismerés, nyugalom veszi át.

 

De nem csak az anyukáknak segítesz? Vannak menedzser típusú férfi, vagy akár nyugdíjas klienseid is?

Így van. Nem csak anyukáknak. Fiatalabbak, idősebbek, férfiak és nők vannak a klienseim között. Akik nem anyukák, ők leggyakrabban betegségekkel fordulnak hozzám. Igazából én magam határoztam meg, hogy ezekkel a témákkal szeretnék foglalkozni, és eszerint jönnek a kliensek. Ez is egy tudatos teremtés 🙂 

 

Tartasz skype-os órákat is, ez szuper, hiszen vidékről is elérhető vagy azoknak az anyukáknak, akik számára nem megoldott a Budapestre utazás. Melyek azok a témák amik tudnak így működni, és melyek azok amik mindenképpen a személyes jelenlétet követelik meg?

Igen, egyéni konzultációkat tartok skype-on, de tervezek workshopokat is ezen a csatornán keresztül. Nem függ a témától, hogy működik –e skype-on, vagy sem. Minden téma működik, de vannak, akik jobban szeretik a személyes találkozást, vannak, akik pedig az időt és utazás megspóroló skype-os verziót szeretik. ThetaHealing tanfolyamot csak személyesen szabad tartani, így az csak személyesen elérhető. De nem ragaszkodom a budapesti helyszínhez, ha valaki szeretne vidéken tanfolyamot, és szívesen megszervezi, nyitott vagyok arra, hogy bárhol tartsak.

 

Oktatsz is, teret hódít a technika. Kiket vársz, ki az akiből megfelelő konzulens lehet?

Nekem az tetszett meg annak idején a ThetaHealing technikában, hogy ez egy olyan módszer, amit tudok magamon használni. Most már elég sok egyéni konzultáción vagyok túl, de még mindig a legtöbbet magamon dolgoztam. Ez szerintem egy nagyszerű lehetőség például a kisgyermeket nevelő anyukáknak, hogy itt egy módszer, amihez nem kell semmi más, csak a gondolataim, meg némi nyugalom, és máris megy a változás. Nem kell menni sehova, állhatok a zuhany alatt, szoptathatok, ülhetek a játszótéren egy padon, és közben thetázok.

Én emiatt végeztem el az Alap tanfolyamot, aztán mélyítettem a tudásomat a többivel. Közben rájöttem, hogy én ezt akarom csinálni. Gyakorlatilag az Alap tanfolyamon mindent megkapunk ahhoz, hogy hazamenjünk, és használjuk a technikát. Nagyon jó visszajelzéseket kapok azoktól, akik eddig voltak nálam. Szóval én mindazoknak ajánlom ennek a technikának az elsajátítását, akik tudják, hogy jó pár megoldandó kérdésük van az életükben, és szeretnének egy eszközt a kezükben, amivel önmaguk tudnak segíteni magukon, a gyerekükön, a környezetükön. Mióta thetázom, tényleg megvan az az élmény, hogy én irányítok, és mindenen tudok fordítani, ha akarok. Szándék nélkül persze nem megy. Gyakorolni is kell, de a gyakorlás közben már eredményeket érek el, először kicsiket, aztán egyre nagyobbakat. Olyan nincs, hogy elrontom, vagy nem történik semmi. Mindig történik 🙂 Én elsősorban azért végeztem el a tanárit, hogy átadhassam ezt az egyébként nagyon egyszerű és hatékony technikát mindazoknak, akik szeretnék a kezükbe venni a sorsukat.

Mindazoknak is ajánlom, akik már most tudják, hogy más embereknek akarnak segíteni, vagy már most valamilyen segítő foglalkozást űznek, de még nem elégedettek az eszköztárukkal.

Mivel a ThetaHealing nagyon jól összeegyeztethető bármilyen módszerrel, így kiegészítő kezelésként is jól használható. Japánban nagyon elterjedt az orvosok körében például.

Akik a konzulens képzéseket végzik el egyéni konzultációkat tarthatnak és mindenki a ThetaHealing Institute of Knowledge oklevelét szerzi meg, amely mindenütt a világon ugyanazt az értéket képviseli. A tanárképzéseket Vianna Stibal a ThetaHealing megalkotója tartja, az általa kiképzett tanároknál lehet konzulenssé képződni.

 

Befejezésként kérlek mondd el nekünk, mi mindenre lehet még használni a thetát, ami nem került szóba?

Eddig főleg arról beszéltem, amikor lelki problémák, vagy test i betegségek esetén használjuk a ThetaHealing módszert, de nagyon fontos hangsúlyozni, hogy ez erős leszűkítése a ThetaHealing technikával elérhető eredmények sokaságának. Mint már írtam, teremteni tanulunk, és nem csak egészséget és nyugalmat, hanem akár jólétet, családod, párt, nyaralást, csodákat. Annak, hogy mihez vesszük igénybe azt a végtelen energiát, amit pl. Teremtőnek hívunk, csak a képzeletünk szab határt. Használhatjuk, ha elromlik a kocsink, vagy ősz haj visszaszínezésére, vagy ha szeretnénk eladni a házunkat, vagy venni egy új autót. Segít abban is, hogy rájöjjünk mi az, amit valójában szeretnénk, hiszen az Univerzum akkor tudja könnyen teljesíteni a kívánságainkat, ha tiszta az a kérés, amit kiküldünk. Ha pontosan tudjuk, hogy mit szeretnénk.

Köszönöm szépen, hogy bemutattad 🙂 Ki fogom próbálni, és majd megírom a tapasztalataimat!

A Kedves Olvasók a www.anyalelek.hu oldaladon találhatnak Rád.