Amikor nem jön a baba

 

…..Pedig minden rendben!

 

A szülővé válás egy új minőség mind a nő mind a férfi életében. Hiszen amikor anyává, apává válunk ezzel egyidejűleg a kapcsolatunk is megváltozik. Ez önmagában sem stresszmentes sokszor, hát még amikor azzal szembesülünk, hogy a baba várat magára. A fogamzással kapcsolatos problémák különösen érzékenyen érintenek minden leendő szülőt, komoly pszichés és érzelmi teher. Ha fizikai szinten nézzük akkor a női reprodukciós problémák két nagy csoportba oszthatók.

Vannak szervi okai:

  • hormonális problémák
  • petefészek rendellenességei (PCO)
  • petevezető betegségei (szűkület, elzáródás)
  • méh rendellenességei (endometriózis)
  • immunológiai problémák 

 

Az egyéb okok között szóba jöhet:

  • kor
  • krónikus betegségek (pl. epilepszia, cukorbetegség, pajzsmirigy rendellenesség, szív és érrendszeri probléma)
  • életmód
  • psziché

 

A női meddőségek leggyakoribb fajtája az ún. funkcionális meddőség. Funkcionális vagy megmagyarázhatatlan meddőség az, amikor nem mutatható ki semmiféle a terméketlenséget alátámasztó biológiai eltérés. 

Vajon miért van az, hogy a pár mindkét tagja “testileg” egészséges és mégsem fogan meg a baba? A testileg-et azért tettem idézőjelbe, hogy érzékeltessem, bizony nem csak testrészekből, szervekből állunk. Az orvostudomány megosztott még ebben a témában, de egyre több neves professzor, kutató fordul vissza a holisztikus szemlélethez. De hogyan is lehetne bennünket részekre választani, hiszen nem vagyunk gépek?…

holisztikus = a teljességre, az egészre törekvő; az a gyógyítási mód, melynél figyelembe veszik a beteg érzelmi, fizikai és szociális állapotát is. Testi, szellemi és érzelmi egységet jelent, melyben az egész nem azonos a részek összességével, hanem egy új minőség.  A holisztikus gyógyítást  az különbözteti meg az alternatív, a kiegészítő, és az integratív gyógyítástól, hogy nem feltétlenül csak a fizikai egészségre fókuszál. Nem keverendő össze a spiritualitással! A holisztikus gyógyítás nem egy instant, azonnali megoldást kínáló pirula, hanem egy felfedező utazás, mely során a gyökérproblémára nem pedig a tünetekre keressük a megoldást.

A testünk minden esetben jól működik, még akkor is amikor nem sikerül várandóssá válni. Ilyenkor hajlamosak vagyunk magunkat alul értékelni, selejtnek minősíteni. Pedig a szervezetünk éppen ekkor is tökéletesen, megfelelően működik és értünk működik! 

 

CSAK NEM ÉRTJÜK!

 

Hogyan is érthetnénk magunktól ha nem tanítottak meg rá? Amikor egy gyermek elesik is azt mondjuk, semmi baj, katona dolog, menj tovább. Azt szoktuk meg, hogy addig figyelmen kívül hagyjuk a fizikai fájdalmainkat ameddig csak ideig-óráig bukkannak fel és még éppen nem zavarnak bele az életvitelünkbe. Ez pont így van a lelki fájdalmainkkal is. Hiszen tartjuk magunkat, nehogy már én legyek gyenge a munkahelyen, még azt hiszik összeomlottam, depressziós vagyok. Azt gondoljuk, hogy ha vállaljuk az érzéseinket akkor majd valamiféle hátrányt szenvedünk, majd ezt vagy azt legközelebb nem ránk bíznak. Egyébként kinek jó az ha egy egész ember életet álruhában élünk le? Ha nem vagyunk önazonosak? Miért gondoljuk azt, hogy “csak” bizonyos helyzetekben lehetünk humán lények, másokban meg nem? De még az orvosnál is “hazudni kényszerülünk”, hiszen szépen kiöltözve, a legjobb formánkban jelenünk meg, (így tanítottak) azt sugallva, hogy nincs itt akkora baj. Ez nem a mi hibánk. Bár azt gondolom nem érdemes felelőst keresni sem az előző generációkban sem a társadalomban, azzal a mi problémánk nem fog megoldódni. 

Eljön az a pont amikor már a lelkünk ezzel az állapottal nem tud lépést tartani. Akkor bukkannak fel a problémák különböző formákban. 

Aztán persze itt vannak a mélyben megbújó félelmeink vagy csak simán az ösztönünk (feromonjaink, melyek az orrunknál fogva vezetnek és tudattalanul leolvassák a férfit, majd eldöntik, hogy passzolnak -e a génjeink egymással vagy sem /ebben az esetben örüljünk a még korai szelekciónak, mely segít elkerülni babánk nem teljes értékű fejlődését/).

-Gondoljatok most csak név nélkül azokra a hírességekre akik több évnyi próbálkozás után elváltak, új párjuk lett és mint varázsütésre szinte a kapcsolat elején már két csíkot mutatott a teszt. Eltöprengtél már azon ez vajon miért van?-

Lehet még a tudatalattinkban korábbi trauma vagy mély családi titok melyet a felszínen nem hozunk összefüggésbe a meddőséggel. Vagy olyan gondolati minta mellyel szintén a testünk véd bennünket pl. amikor a párunk valamilyen függőségben szenved (alkohol, szerencsejáték stb), hogy a legszélsőségesebbeket említsük.

Azt, hogy ezek közül éppen melyikkel állunk szemben kívülről még nem tudjuk megállapítani. Éppen ezért

NE BÁNTSUK MAGUNKAT!

 

Helyette inkább foglalkozzunk a lelkünkkel. Tárjuk fel őszintén azokat a problémáinkat melyek kézzel foghatók. Ismerjük be ha valami nem kerek a számunkra a párunkkal vagy a kapcsolattal. Kérjünk segítséget, hogy megismerjük, megérthessük a saját bensőnket. Hatalmas felismerések és megbocsájtások születhetnek ilyenkor melyek hiánya éppen annak áll útjában, hogy megszülethessen gyermekünk. 

 

baba angyal

 

Ha készen állsz erről beszélni és megismerni a miérteket, meggyógyítani a fájdalmadat majd helyet teremteni babádnak a lelkedben, fordulj hozzám bizalommal!

 

Ha téged is érint gyere, jelentkezz egyéni konzultációra, ne burkolózz be a fájdalmadba, várlak szeretettel! 

Tel: +3630/3828065

 

 

Amennyiben hasznosak lehetnek ismerőseidnek a cikkben található információk, köszönöm ha megosztod!